Sayfalar

4 Eylül 2009 Cuma

Bella Ciao


Livorno takımı Türkiye'de. Liman işçilerinin kurduğu bu takım sol görüşlü taraftarlarıyla tanınıyor. Bu akşam saat 21:00'de bizim ülkemizde demir yolu işçilerinin kurduğu Adana Demirspor ile karşılaşacaklar, Adana'da. Adana Demirspor da sol görüşlü taraftarlarıyla bilinen bir takım.




Futbolda ırkçılık faşizm dünyanın her alanında olduğu gibi yükselişteyken bu tür bir etkinlik açıkçası bizleri duygulandırıyor. Keşke F.C. St. Pauli, Livorno gibi klüpler ülkemizde bu tür gerçek "dostluk" maçlarını daha sık yapsalar da bizim taraftarımıza örnek olsalar.

Bizim tribünlerimizde de keşke ırkçı, aşağılayıcı tezahüratlar ve pankartlar yerine Ciao Bella ciao bella sesleri yükselse.

Galatasaray taraftarının Pini Balili'ye sırf milliyetinden dolayı yaptığı kötü tezahürat,


Beşiktaş Taraftarının bir gece ansızın Musul'un, Kekrkük'ün fethedileceğini ima eden pankartı,

Beşiktaş taraftarının Sivaslıları aşağılayıcı tazahüratı,

Fenerbahçe taraftarının Panathinaikos karşısında açtıkları Yunanlılarla dalga geçen pankartlar...




En önemlisi ve en büyük ayıp ise, Fatih Terim'in kurt işareti. 1 değil 2 defa yapmıştır bu işareti...

Bunları sadece en çok gündemde kalan örneklerdi. Keşke bizim tribünlerimizde de bu pankartlar tezahüratlar yerine adam gibi sol duruşuyla fikkat çeken tarftarlarımız olsa. Ama maalesef yok. Yöneticilerin de işine gelmiyor olacak ki Shabani Nonda'nın Che t-shirtü giymesi ve golden sonra bunu göstermesi yöneticler tarafından uyarılmıştı. Roma'dan kalma bir alışkanlık olsa gerek Sosyalist Futbolcu Nonda'nın yaptığı. Ne de olsa Kongo DEMOKRATİK Cumhuriyetinden geliyor adam.

Adana Demirspor'u gerçekten tebrik ediyorum bu girişimlerinden dolayı. Zaten Türkiye'de en çok desteklediğim takımdı (Demiryolu işçilerinin kurmuş olması ve benim de bir Demiryolu Mühendisi olmam dolayıyla yakınlık hissediyordum), bu maçla birklikte sevgim daha da arttı. Livorno'ya da verdikleri bu güzel mesaj dolayısıyla teşekkür ediyoruz efendim. Adana Demirspor'u ve yansımalarını Super Ligde de görmek dileğiyle.

1 yorum: