Sayfalar

10 Şubat 2013 Pazar

Süper Lig'de 21. Hafta

Süper Lig'de 21. hafta üç büyükler denen Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş üçlüsünün galibiyet aldığı hafta olarak geçildi. Bu haftanın en kazançlı takımı Galatasaray oldu dersek yanlış olmaz. En yakın takipçisi Antalyaspor'u yenerek birinci sıradaki yerini pekiştirdi. Antalyaspor'un puan kaybettiği hafta Fenerbahçe ve Beşiktaş galip gelerek Galatasaray'ı takiplerini sürdürdüler.

Geçen hafta teknik direktör değişikliğine giden ve yeni teknik direktörü ile ilk maçında Gaziantepsor'u ilginç bir maçla 4-1 yenenTrabzonspor bu hafta Sivasspor'a 2-0 yenildi.

Bu haftaya yeni teknik direktörü Hikmet Karaman ile başlayan Bursaspor ise Karabükspor gibi önemli bir deplasmanda 3-0 gibi net bir skorla galibiyet aldı.

Eskişehirspor Gençlerbirliği deplasmanından 2-0lık galibiyetle döndü ve Avrupa kupalarına katılma hedefi doğrultusunda önemli bir adım atmış oldu. Eskişehirspor 32 puanla 5. sırada, 4. sıradaki Antalyaspor ise 33 puana sahip. 

Akhisar Belediye İBB galibiyetiyle düşme hattında kıpırdanmaya başladı. Kayserispor ile Orduspor ise 0-0 berabere kaldılar.

Bu haftanın maçlarına baktığımızda Fenerbahçe ve Galatasaray'ın oyun anlayışlarındaki değişiklikler göze çarpıyor. Galatasaray artık Burak'ın da takım presine katkısıyla inanılmaz agresif bir görüntüye kavuşmuş durumda. Sneijder ilk kez ilk 11'de yer aldı ve uzun süredir maç yapmadığı belli oluyordu. Henüz takıma ve lige alışamamış görünüyor onu bu maçla değerlendirmek doğru olmaz. Galatasaray takım presini çok etkili yapmasına rağmen çok sayıda pozisyon üretemedi. Bu kadar agresif oynayıp oyuna hükmeden bir takımdan daha fazla pozisyon üretmesini beklemek sanırım yanlış olmaz.

Fenerbahçe'de ise Emre Belözoğlu rüzgarı var. İspanya'da oldukça iyi bir fiziksel durumda dönen Emre uyum sorunu yaşamadan takıma katıldı. Verdiği kilolar ve kondüsyonu ile dikkat çekiyor. Takıma oldukça fazla katkı yapıyor. Orta sahada da Meirelles ve Emre rakipten dönen her topu topladılar. Savunmayı kendi sahasında değil de rakip yarı alanda yapıyor Fenerbahçe. Savunma forvet arası mesafeyi de kısaltmış görünüyorlar. Eğer bunu kalan haftalarda da yapmayı başarırlarsa şampiyonluk için oldukça güçlü bir aday olacaklardır.

Haftanın futbolcusu ise Burak Yılmaz. 2 hafta maç yapmadıktan sonra formasına bir başkalaşım geçirip kavuştu adeta. Özellikle ikinci golde sol ayağıyla yaptığı vuruş çok etkileyiciydi. Burak kafa golü atamaz dediler Cluj-Braga-Manchester United maçlarında çok kritik ve çok kaliteli kafa golleri attı. Sol ayağı zayıf dendi bu hafta sol ayağıyla çok usta bir vuruş yaptı. Yapıcı eleştirilere kulak astığı kesin. Özellikle takım presine katılmasıyla birlikte Drogba ile birlikte oynayacağının sinyallerini verdi. Çünkü bu Burak Yılmaz yedek kalırsa çok yazık olur. Dider Drogba ayarında bir futbolcuyu da yedek klübesinde düşünmek oldukça mantıksız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder