Sayfalar

4 Eylül 2009 Cuma

Emre Belözoğlu Vakasına Bir Bakış










(Fotoğraflardaki benzerlikler şaşırtıcı mı?)
Emre Belözoğlu, Beşiktaş'a gol attığı o 18 yaşındaki haliyle Türk Futbolu'nun efsaneleri arasına gireceğinin sinyallerini vermişti. Ardından Şekerpsor'a attığı o mükemmel gol ise aklıma kazındı. Hala bugün gibi hatırlarım o golü de. Peki o Emre nasıl oldu da bugün bu Emre oldu? Nasıl oluyor da böylesine müthiş yetenek yok olup gidiyor?

Hergün Emre Belözoğlu ile ilgili en az 1 olumsuz eleştiri görüyorum sağda solda, gazetelerde. Küfür etti, rakiba bağırdı, hakemi ittirdi. Emre İngiltere'de 2 defa ırkçılık yaptı ve İngiltere ayağa kalkmıştı. Neler oluyor Emre'ye? Sosyalist bir futbolcu olmasını beklemiyordum tamam da bu faşist çizgi neden kaynaklanıyor peki?

Aslında bu tavırlar biraz tanıdık gelmeli size. Türk Futbolunda faşist politikasıyla en çok tanınan, en küfürbaz isimlerden biri Emre'nin akıl hocası ve takım hocası olmadı mı? Sık sık Bozkurt işareti ile fotoğrafları çekilen bu kişi bir spor yazarına " Senin bıyıklarını...kerim" demedi mi? Her milli maçı milli savaş haline getirmedi mi? Peki bu Teknik Direktörün yetiştirdiği futbolcular nasıl olabilirdi ki?






İsviçre maçı sonrası futbolcularını aç kurtlar gibi İsviçre futbolcuların üstüne salan kimdi? Emre Belözoğlu'nu medyaya karşı doldurup doldurup ona bu çirkin hareketi yaptıran kimdi? Futbolcularını milliyetçi duygularla dolduran ve maça çıkar kim? İşte Emre Belözoğlu hikayesi budur. Yeteneklerinin çok önüne geçen çirkefliğiyle Emre Belözoğlu uçup gitti. Kendisine olan hayranlığımdan İnter forması almıştım. Çok iyi hatırlarım o günleri. Fakat şimdilerde sahada göresim gelmiyor kendisini.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder