Sayfalar

26 Kasım 2009 Perşembe

Bili Smo Samo Detsa





Belgrad'da taş meydan parkında bir anıt vardır. Üsünde Sırpça Bili smo samo detsa ( biz sadece çocuklardık) yazar. Fotoğrafta görmüş olduğunuz işte bu anıttır. Nato'nun Sırp çocuklar üzerine yağdırdığı bombalarda ölenlerin anısına dikilmiştir o anıt. İşte Beşiktaş'ın dünkü maçını seyrettikten sonra maç sonunda aklıma bu anıt geldi. Biz sadece çocuktuk. Mustafa Denizli ve Beşiktaş taraftarının skora göre rahatlama hastalığı Beşiktaş'a çok verecektir bunu şimdiden söylüyorum ve maça geçiyorum,

1) Beşiktaş ezdi geçti:

Beşiktaş ezip geçmedi. Maç boyunca 1 tane bile organizasyon yapmaktan aciz, 4 kişiyle 3 kişilik rakibe karşı kontra atak yapamayacak bir takım görüntüsündeydi. Kalesinde çok pozisyon gördü. Üstelik Manchester United as futbolcularıyla da oynamadı. Eğer Beşiktaş taraftarı ve Mustafa Denizli Beşiktaş'ın bu görüntüsüyle gurur duyuyorlarsa diyecek söz yok.

2) Beşiktaş Oyunu Kontrol Etti: Beşiktaş oyunu tamamen Manchester'lı çocuklara bıraktı. Onlar istediklerini yaptılar. Sadece Macheda gibi yeteneksiz bir forvete sahip olmaları Manchester United'ın galibiyetini engelledi.

3) Beşiktaş Taraftarı Old Trafford'u susturdu:

En çok inanılan yalan da bu. Premier League'i takip eden herkes bilir ki Manchester United taraftarı 90 dakika şarkılar söyleyen agresif bir taraftar değildir. Sinema izler ii izlerler. Arada canları sıkılınca ya da zevke gelince 2 üç defa " United... United... United..." diye bağırırlar. Geri kalan kısımda sessizdirler. Beşiktaş taraftarı Manchester United'ın sustuğu dakikalarda şarkılar söyledi. Manchester United taraftarı United diye bağırmaya başladığında Türkçe herhangi bir tezahürat duymak mümkün değildi. Bir tarafta 72.000 kişi bir tarafta 4500 kişi. Mümkün değildi zaten.

4) Mustafa Denizli'nin taktiği iş yaradı:

Mustafa Denizli'nin taktiği eğer organize olamamak, kontra atağa bile çıkamamak, kanattan orta yapamamak, forvet futbolcusunu poziyona sokamamak ise işe yaradı. Savunmada Ferrari dışında ayakta durabilen futbolcu yoktu. Beşiktaş 25 metrenin daha yakınından şut çekemedi kaleye. Defansın kafasına çarpan top gol oldu. Bunun üstüne taktik kurduysa Denizli tebrik ederim kendisini.

Bir de beşiktaş taraftarı yıllardır Fenerbahçe'nin Old Trafford galibiyeti ile dalga geçerdi. Savunmaya çarpmasa o top gol olmaz, Fenerbahçe Manchester'ı yenemezdi derlerdi. Peki Beşiktaş'ın dünkü maçında fark nedir?

Tabii ki ben Beşiktaş'ın çıkıp Manchester United'ı abluka altına almasını beklemiyordum. Oynayabileceği kadar oynadı. Amma ve lakin galibiyet gözlerimizi kör etmemeli. Fenerbahçe maçında da Manchester United maçında da Beşiktaş oldukça kötü futbol oynadı. Sırf skora bakıp işler yolunda demek, ileriki dönemlerde Beşiktaş'ın çok canını yakacaktırç

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder