Sayfalar

26 Kasım 2009 Perşembe

Sevda Sinemalarda



El Clasico yani Real Madrid - Barcelona maçları futbol seyircisinin dört gözle beklediği maçlardan biridir. İspanyol futbol severler ise bu maçları artık sinemalarda, dev perdelerde canlı yayında izleyebilecekler. Yıllar öncesinde 2002 Dünya Kupası için aklıma gelen bu fikri şimdi İspanyolların yaptığını görmek beni fazlasıyla mutlu etti.

Bu pazar günü oynanacak maçın önemli yanlarından biri Şu anda Dünya'nın en çok konuşulan iki futbolcusu Cristiano Ronaldo ve Messi'nin karşı karşıya gelecek olması. Her ikisinin de bu pazar günü oynayıp oynamayacağı merak konusu. Şu bir gerçek ki her ikisnin yokluğu da takımları için büyük bir kayıp olacak. Futbol severler için ise çok daha büyük bir kayıp olacak.

Son sene Barcelona bütün kupaları silip süpürürken Real Madrid tarafatrı sadece izledi. Ligde erken koptular yarıştan, Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool hezimeti, İspanya kupasında heyecan dahi yaşayamadılar derken 6-2'lik El Clasico hezimeti taraftarı iyiden iyiye çileden çıkarmıştı. Başkan da ikinci Galacticos harekatıyla birlikte taraftarın bu tepkisini bir nebze olsun dindirdi. Taraftar Kaka, Ronaldo, Benzema, Xabi Alonso gibi yıldızların transferine rağmen taraftarı rahatlatacak, yapılan transferlerin işe yaradığını gösterecek en büyük şey bir Barcelona galibiyeti olurdu. Ronaldo'suz milan maçlarında Real Madrid'in ne hallere düştüğü ortada. Şimdi hem Cristiano Ronaldo kendisini Messi karşısında kanıtlamalı, hem de Real Madrid transferleri ve de teknik direktörü bu takımın gelecek için umut verdiğini kanıtlamalı.

Bütün bunları yapmanın fırsatı Pazar günü oynanacak El Clasico'da Barcelona'yı Cam Neu'da yenmek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder