Sayfalar

26 Kasım 2009 Perşembe

Avrupa'nın en iyi oynayan takımı BARCELONA YALANI!


Türk futbolseverlerinin gözünde Avrupa'da, Dünya'da Barcelona'dan iyi top oynayan takım yoktur. Türk futbolseverler Barcelona'yı ve futbolcularını herkesin ve her şeyin üstünde tutarlar. Gözleri başka şeyi görmez. Bu büyük yanılgı bu büyük yalan hatta pazarlama stratejisi Barcelona sempatisinin giderek daha da artmasını sağlıyor.

Bu büyük yanılgı ve önyargılardan kurtulduğunuzda Avrupa'nın en güçlü kadrosuna sahip olan takımının, en iyi futbol oynayan takımının Barcelona değil de Chelsea olduğunu anlamak aslında hiç de zor değil. Dünya'nın en güçlü ortasahası tartışmasız Chelsea'de.

Eminim bu yazıyı okuyan bir çok kişi daha şimdiden küfürlerini sıralamıştır. Chelsea nasıl daha iyi olur diye. Ama önyargısız bir şekilde bir Barcelona ve bir de Chelsea maçı izleyin, siz de anlayacaksınız.

Barcelona topa hükmetmeyi seven bir takım olduğu için bu sistem halkın gözünde çok güzel görünüyor. Diğer sistemlerin hiçbirinin bilinçli olarak yapıdığını göremiyor insanlar. Sanki sadece Barcelona'nın bir sistemi bir şablonu varmış gibi düşünüyorlar. Evet Barcelona topa sahip olmayı seven bir takım peki ya top rakipteyken?

Barcelona'nın pres yapan orta sahası ( Xavi, İniesta, Messi) birebir mücadeleye girdiklerinde yerden kalkamıyorlar. Buna rağmen gelin bir de Chelsea'yi inceleyelim. Arkada Essien, önünde Ballack ve Lampard. Yıkmanın imkanı yok. Ayrıca yorulmak nedir bilmeyen bu ortasaha oyuncuları Barcelona orta sahasından çok daha yüksek tempoda pres yapabiliyor.

Defansa baktığımızda Chelsea'de John Terry ve Ricardo Carvalho ikilisine karşılık Barcelona'da Puyol ve Pique var. Pique top tekniği olan bir defans oyuncusu ama asla bir Carvalho ayarında değil. Puyol ile Terry'i karşılaştırmak ise abesle iştigal olur. Terry tartışmasız Dünya'nın en iyi defans oyuncusu zaten.

Chelsea defansif futbolu Barcelona'dan çok daha iyi oynayan bir takım. Pres gücü aynı ama güç olarak Chelsea'li futbolcular bariz daha üstün.

İngiltere'deki Chelsea - Barcelona Şampiyonlar Ligi yarı final maçı da zaten Chelseanin Barcelona'dan daha üstün olduğunnu göstermişti aslında. Kaleyi bulan ilk şutunu 90+2'de çekebilen Barcelona sahada ezilip kalmıştı

1 yorum:

  1. Kesinlikle sana katılıyorum dostum gerçekten sarf ettiğin her kelime doğru!

    YanıtlaSil