Sayfalar

2 Eylül 2009 Çarşamba

Brezilya'nın Üstün Yetenekli Çocukları (2)



Brezilya'nın yeni jenerasyonunu tanıtmaya devam ediyorum.

Welton Felipe: Tam adı Welton Felipe Marques Soares. 1986 doğumlu bu defans oyuncusu bu sezon Atletico Mineiro takımı tarafından Vitoria'dan kiralandı. 1.94 boyundaki bu iri yarı genç adam hava toplarında tam bir uzman. Ayrıca iki mücadelelerde de rakiplerinden top çalmayı çok iyi başarıyor. Gelecekte onu Avrupa'da görmemiz çok olası.

Thiago Heleno: 1988 doğumlu defans oyuncusu. Cruzeiro alt yapısından yetişti ve hala da Cruzeiro forması giyiyor. Brazilya'yı Milli Takımlar düzeyinde çeşitli yaş kategorilerinde 30'dan fazla defa temsil etti. Süratli, güçlü ve ileri çıktığında duran top organizasyonlarında tehlike yaratabilen bir futbolcu.

Fernandinho: Tam adı Fernando Luiz Rosa. 1985 doğumlu bu futbolcu ofansif ortasaha ve forvet olarak görev yapıyor. Zaten Avrupa'da çok iyi tanınan bir futbolcu kendisi. Zira Lucescu'nun takımı Shaktar'da görev yapıyor. Son vuruşlardaki becerisi, top tekniği ve süratiyle dikkat çekiyor. Şimdiden büyük takımları peşine takmış durumda.

David Luiz: Tam adı David Luiz Moriera Marinho. 1987 doğumlu. Benfica forması giyiyor. Asıl mevkii stoper olsa da sol bek olarak da oynayabiliyor. Güçlü fiziği ve bir defans oyuncusunun çok üstünde top tekniğiyle dikkat çekiyor. 1.89 boyuyla hava toplarında da oldukça etkili bir oyuncu.

Sidnei: Tam adı Sidnei Rechel da Silva Junior. O da bir Benfica'lı. Defansın ortasında görev yapıyor. 1989 doğumlu. Hava toplarında hakim ve çok iyi pozisyon alan bir futbolcu.

Leo: Gremio Forması giyen 1988 doğumlu defans oyuncusu. Tam adı Leonardo Renan Simões de Lacerda. Hava toplarındaki hakimiyeti ve oldukça iyi top tekniğiyle tanınıyor. Sık sık ileri çıkıp gol arayan bir futbolcu.

David: Avrupa tarafından keşfedilmeyi başarımış birbaşka genç defans oyuncusu. Sezon başında Panathinaikos ile 4.5 yıllık sözleşme eimzaladı fakat yabancı oyuncu kontenjanı sebebiyle 1 yıllığına Flamengo'ya kiralandı. 1.87'lik bu defans oyuncusu oldukça gtüçlü bir oyuncu. Tecrübe kazandıkça yetenekleri de daha da gelişecektir. Şimdilik hava toplarındaki hakimiyeti ve pas dağıtabilmesiyle ünlü.

Pedro Ken: Japon geni de taşıyan bir Brazilyalı futbolcu. Henrique, Keirrison ile birlikte Trio De Ouro ( Altın üçlü)'yü oluşturan oyunculardan biri. Brezilya'nın olimpiyat takımında yer almış ve takımın en dikkat çeken futbolcusu olmuştu. 1987 Doğumlu Pedro Ken orta sahada görev yapıyor. Sert şutları ve bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle tanınıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder