Sayfalar

18 Haziran 2014 Çarşamba

Dünya Kupası'nın Yıldız Adayları

Son Heung-Min: 1992 doğumlu Güney Kore'li yıldız hakkında daha önce de bir yazı yazmıştım. O zamanlar henüz Hamburg'da oynuyordu. Ben o yazıyı yazdıktan sonra Leverkusen'e transfer oldu. Bu turnuvada ise dikkat çekeceğini düşündüğüm yıldızlardan biri o.

En büyük özelliği süratli koşuları. Topla da topsuz da çok hızlı. Savunmanın içerisinden bir bıçak gibi geçip kaleye çok hızlı yönelebiliyor. Hücuma çıkmadan önce yüzlerce pas yapmaya çalışan türk takımlarının aksine Alman takımları gibi en kısa yolda rakip kaleye gitmeye çalışan takımlarda yıldızını çok parlatabilir.

Miguel Layun: 1988 doğumlu Meksikalı futbolcu. Meksika liginde America'da forma giyiyor. Daha önce 2 maçlık Avrupa macerası olmuştu Atalanta formasıyla ama hayal kırıklığı yartamıştı. Bu turnuva sonrası teklifler alacağından şüphem yok. Aslen sol bek olsa da her iki kanatta da oynayabiliyor. Bu özelliğiyle bile bir çok kanat oyuncusundan ayrılıyor. Bunun yanında hücuma inanılmaz desteği, bu desteği savunma görevini aksatmadan yapmasıyla bilinen bir oyuncu.


Ivan Perišić: Hırvatistan'ın 25 yaşındaki sağ açığı. Layun gibi Perisic de 2 kanatta görev yapabilen bir oyuncu ama daha verimli olduğu kanat sağ kanat. Daha önce yıldızını parlatmış Dortmund'a transfer olmuş orada şampiyonluk yaşamıştı ama kariyeri beklenen şekilde devam etmedi. Kendisini bir anda Wolfsburg'da buldu. Bu Dünya Kupası onun için yeniden parlama fırsatı olabilir. Özellikle hücum özelliklerinin yanına defansif özelliklerini de ekledikçe kendisine teklif yapacak takımların da daha büyüyeceğini tahmin edebiliriz. Tabii bunun için önce Hırvatistan'ın gruptan çıkmasına yardım etmeli. 23 Haziran 2014'te oynanacak Meksika maçı onun kariyeri için bir sıçrama tahtası olabilir. Eski parlak günlerine dönebilir.

Enner Valencia: 1989 doğumlu Ekvatorlu hücum oyuncusu. 4-3-3 oynayan takımların ileri üçlünün sağında ve solunda oynatacağı futbolcular hep sıkıntı yaratmıştır. Üçlünün sağ ve solunu forvet oyuncularından seçseniz kanat organizasyonlarının zayıflar, kanat oyuncularından seçseniz bu sefer son hamlelerde zayıf kalırsınız. Thierry Henry de artık futbol oynamadığına göre bu iki görevi üstlenecek futbolcu bulmak iyice zorlaştı. Brezilya'da Neymar, Şili'de Alexis Sanchez bu görevi olfukça iyi üstlenebilen futbolcular. Daha üst versiyonları ise Messi ve Cristiano Ronaldo. Enner Valencia muhtemelen kariyerinin hiçbir döneminde Messi ve Ronaldo ile anılmayacak fakat En büyük takımlar dışındaki (Barcelona, Real Madrid, Bayern Münih, Manchester United vb.) takımların çok işine yarayabilir. Hem forvet hem de kanat oyuncusu vasıfları oldukça iyi. Üstelik çok da güçlü ve mücadeleci bir futbolcu. İspanya liginin 4-3-3'ün en çok kullanıldığı lig olduğu düşünülürse Valencia, Villareal, Sevilla gibi takımlar tarafından takip edilmesi gerektiğini söyleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder