Sayfalar

24 Aralık 2008 Çarşamba

Real Madrid kadrosunu güçlendirebiliyor mu gerçekten?


İspanya'da ilk yarıda Real Madrid'in geçen sezonki görüntüsünden uzakta kalması, bunun yanında ezeli rakip Barcelona'nın çok iyi durumda olması Real Madrid yönetimini çileden çıkartmışa benziyor. Sezon öncesi büyük umutlarla transfer edilen Van der Vaart'tan bir türlü beklenen verimi alamayan Real Madrid bunun yanında Ruben de la Red, Nistelrooy, Diarra, Sneijder gibi oyuncularını da sık sık sakatlıklar sebebiyle kaybediyor. Bunun yanında Marcelo, Robben ve Ramos'un sık sık kart cezalısı olmaları da Real Madrid'i ideal kadrosundan uzaklaştırıyor. Real Madrid'in bu kadar kadro sıkıntısı çektiği düşünülürse transfer yapması şarttı. Ama acaba Real Madrid yönetimi eksikleri doğru belirleyebildi mi?

Real Madrid'in görünen en büyük eksiği orta alanda oyunu iki yönde oynayabilecek güçlü ve mücadeleci adam sıkıntısı. Daha önce Diarra gibi bir defansif orta saha yanına Guti gibi bir ofansif orta saha koyan Real Madrid ortasahaıyı iki yönde de gayet iyi çalıştırıyordu. Şimdilerde ise Van der Vaart top rakipteyken kayıp, Gago savunma görevlerinde yetersiz, Guti ise eskisi kadar hücuma çıkma fırsatı bulamıyor bu nedenle de onun görevini Raul yapıyor.

Bu sebeple bir ortasaha oyuncusu şarttı. Lassana Diarra her ne kadar sağ tarafta oynatıldıysa da şimdiye kadar bence Real Madrid'de orta sahanın ortasında defansif görev yapması doğru olacaktır. Kadroyu güçlendirmek için bence doğru bir transferdi.

Forvete Nistelrooy'un yerine Huntelaar transferi yapıldı. Huntelaar son vuruşlardaki becerisiyle bilinen bana göre iyi bir ceza sahası golcüsü. Ceza sahası dışını kasıp kavuracak türden bir forvet oyuncusu Real'in yok ama kanat adamları Robben ve Sneijder'in ve arkasında oynayan Raul'un desteğiyle Huntelaar'ın sezon sonuna kadar 10 golün üstüne çıkması muhtemeldir.

Real Madrid için ise konuşulmayan tehlike bence sol bek mevkii. Marcelo Roberto Carlos'un gidişiyle oldukça şans buldu takımda ama Real Madrid'in o bölge için daha iyi bir isme ihtiyacı olduğu aşikar. Çünkü Marcelo önünde oynayan Sneijder'den defansif anlamda hiçbir katkı alamamaktadır. Bu Marcelo'nun defansta daha güçlü ve mücadeleci olması gerekliliğini ortaya çıkarıyor. Ama Marcelo şu ana kadar böyle bir performans sergilemeye yaklaşamadı bile. İkili mücadelelerde sürekli yerde kaldı, ileri çıktığında arkasında rakibe uzun bozkırlar bıraktı, savunmada Pepe, Cannavaro ikilisine ayak uyduramadı. Bu bölgede Heinze çok daha etkili olabilirdi ama o da sakatlılar nedeniyle bir türlü form tutamıyor. Bu sebeple Real Madrid'in sol beke mutlaka etkili bir futbolcu alması lazım. Drenthe, Marcelo'yla olacak iş değil.

Real Madrid'in şu an için Cristiano Ronaldo transferi konusunda uğraştığı söyleniyor. Gerek var mı derseniz bence Real'de şu anda ona ihtiyaç yok. Ama Cristiano Ronaldo bu, her takımın ona bir yerden ihtiyacı mutlaka olur.

Bir de gündemdeki son transfer Krasic'miş. Krasic için Mijatovic çok bastırıyormuş. 16 milyon euroya bu transfer bitebilirmiş. Bekleyip görmek lazım tabii.

Real Madrid'e çok daha başarılı maçlar diliyoruz La Liga'da. Özellikle kendi evinde Barcelona ile oynayacağı maça kadar toparlanmasını.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder