Sayfalar

13 Nisan 2009 Pazartesi

Federico Fazio


1987 doğumlu Arjantinli defans oyuncusu Fazio İspanya liginin defansif anlamda yükselen yıldızı. Birkaç sene önce aynı takımda ( Sevilla )Sergio Ramos üstün yetenekleri ile dikkat çekmiş ve anında Real Madrid'e transfer olmuştu. Federico Fazio için de aynı şeyleri beklemek pek de yanlış olmayacaktır.

Federico Fazio Sevilla'da defansın ortasında ve orta sahada defansif görevede oynamakta. 1.95'lik boyu ve oldukça üstün zıplama yeeneği ile her hava topunun mutlak galibi konumunda kendisi. Ayrıca kazanma hırsı ve maç içerisindeki olaylara kapılıp asla riskli hareketler yapmıyor veya asla pozisyonunu terketmiyor.

Şu anda futbol oynayan diğer yıldızlarla karşılaştırıldığında, Cannavaro'dan hep boyu hem de pas yeteneğiyle üstün, Vidic ve Ferdinand'dan süratiyle üstün, ama hepsinden tecrübe olarak oldukça geri.

İlerleyen seneler Avrupanın bir devine muhteşem bir Arjantinli defans oyuncusu kazandırabilir. Chelsea'de Terry'nin yanında ya da Real Madrid'de Pepe'nin yanında, ya da Barcelona'da Puyol'la birlikte izleyebiliriz onu. Tek yapması gereken bu ismi geçen yıldızlar gibi futbola olan ilgisini kaybetmemesi. Çünkü yetenek onda zaten fazlasıyla var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder