Sayfalar

13 Nisan 2009 Pazartesi

Angelo Palombo



Sampdoria'nın orta saha oyuncusu Angelo Palombo artık 28 yaşında ve futbolunun en olgun döneminde. Asıl merak ettiğim şey ise nasıl olur da Sampdoria'dan daha büyük takımlar tarafından transfer edilmez.

Angelo Palombo, izlediğim en müthiş defansif ortasaha oyuncularından biri. İtalyanların Gattuso fetişizmi yüzünden milli takımda da hak ettiği yere bir türlü ulaşamıyor. Gattuso kadar hırslı, azimli, ondan daha çok koşan, takım arkadaşlarını ateşleyen bir oyuncu. Hava toplarında Gattuso'dan çok çok daha üstün ve üstelik uzaktan şutlarıyla da sık sık tehlike yaratıyor. Tek kusuru agresifliğini bazen dizginleyememesi. Onun dışında bir defansif ortasahadan isteyebileceğiniz her özellik var. Tamam Barcelona, Real Madrid, Milan, Chelsea, Manchester United gibi takımlarda top oynayacak orta saha oyuncuları oyunu iki yönde de çok iyi oynayabilmelidirler ve Palombo top tekniği yönünden zayıf. Ama bir Villareal, bir Tottenham, Aston Villa, Sevilla, Valencia gibi takımların tam işine yarayacak tarzda bir oyuncu. Rakip orta saha'nın ortasında oynayan hücum oyuncularını kilitlemekte üstüne yok. Üstelik çalım yese bile asla pes etmiyor.

Tam futbolunun olgunluk döneminde Fiorentina'ya da geri dönmesi hoş bir gelişme olurdu kariyeri açısından. Gelecek sezon transfer dönemiyle birlikte bakalım neler görecek Palombo.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder