Sayfalar

23 Temmuz 2009 Perşembe

Andre Bikey




Kamerun'un yeni nesil futbolcuları arasında Premier Lig'deki futboluyla dikkatleri üzerine çeken en önemli isim Andre Bikey. Reading forması giyiyor. Defansın ortasında ve sağında görev yapabiliyor. 1.85 boyunda ve çok atletik bir oyuncu.

Bikey bir defans oyuncusunda bulunması gereken ger özelliğe sahip. Bunun yanında çok iyi pas dağıtabilen süratli bir futbolcu. Duran toplarda ileri çıkıp gol atma yeteneği de var.

Bikey kariyerine 15 yaşında Espanyol'da başladı ve Espanyol'da bir defa ble forma şansı bulamadan takımdan gönderildi. Önce pacos de ferrerira ardından da Shinnik forması giydi. Shinnik formasıyla dikkat çekmeye başlayınca 2005 yılında Lokomotif Moskova'ya transfer oldu. 2006-2007 sezonunu Reading'de kiralık olarak geçirdi ve daha sonra da Reading tarafından transfer edildi. Bu transfer için Reading 1 milyon Pound ödedi. Bikey gibi bir transfer çin oldukça düşük bir fiyat denebilir. O günden beri 62 defa Reading forması giydi ve rakip forvetlerin korkulu rüyası oldu.

Cesur, çevik, süratli, azimli bir futbolcu. Yaşı da henüz genç. İlerleyen yıllarda bir Bikey fırtınası esebilir Premier Lig'de. Reading'in kumarı tutarsa tabii. Bekleyip görmek lazım. Takipteyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder