Sayfalar

23 Temmuz 2009 Perşembe

Isaac Vorsah



Geçen sezon Bundesliga'da bir ara bir rüya gerçek olacak deniyordu. Hoffenheim ligin büyüklerine kafa tutup şampiyonluk yarışında uzun bir süre önde gitti. Sonlara doğru istikrarı kaybettiler ve yarışı Wolfsburg kazandı. Fakat Hoffenheim şampiyon olamasa da Avrupa futbolu için dikkat çekici bir takım haline geldi. Özellikle defansın ortasında oynayan Ganalı Isaac Vorsah benim için yılın keşfi oldu diyebilirim.

Defansif orta saha oyuncusu olarak futbola başlayan Vorsah daha çok defansın ortasında görev yapıyor. 1.96 boyuyla Bundesliga'nın uzun boylu defans oyuncusu geleneğini sürdürüyor. Naldo, Mertesacker gibi kulelerle aynı kulvarda olduğunu söylemek yanlış olur elbette ama Vorsah henüz tecrübesiz bir oyuncu. 5 yıl sonra fiziksel avatajıyla tecrübesini birleştirince diğer defans kuleleriyle yarışacak kıvama geleceğinden şüphem yok.

1988 doğumlu Vorsah 2007 yılında Gana'da Yılın Oyuncusu ödülünü aldı. Defansif orta saha olarak oynamasından kalma yetenekleri onu diğer defans oyuncularından ayırıyor. Geriden oyun kurabilen, ayağında top tutabilen, isabetli pasları olan bir futblcu. Bu özelliklerinin yanında çok çevik ve atletik, aynı zamanda da süratli. Bunun üstüne bir de 1.96'lık boyunu da ekleyin. Yerden ve havadan geçilmez bir futbolcu.

Vorsah şimdilik tecrübesiz bir futbolcu. Henüz cesurca davranacak kararları alamıyor ve zaman zaman pozisyonunu kaybederek savunmada boşluğa neden oluyor. Bütün bunların yanında Bundesliga'nın en çok gelecek vaadeden futbolcuları arasına adını yazdırıyor. Vorsah Bu sezon da dikkatle izleyeceğim futbolcular arasındadır bence.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder