Sayfalar

23 Temmuz 2009 Perşembe

Polonya Gururla Sunar -Robert Lewandowski-



Polonya futbolu son zamanlarda yetiştirdiğ üst düzey kalecilerle dikkat çekmeye başlamıştı. Bunun dışında Mariusz Lewandowski, Blaszczykowski, Janczyk gibi futbolcular da Polonya'da dikkat çekmeye başlamıştı.

2002 Dünya kupası'na gitmeyi garantileyen ilk takım olmasına rağmen kupada varlık gösterememişlerdi.2006 dünya kupası da aynen öyle oldu. Artık gelecek kupalara daha umutlu bakabiliyorlar. Çünkü onların yeni gol makinası Robert Lewandowski var.

Lewandowski 1988 doğumlu bir futbolcu. Henüz genç yaşına rağmen Polonya Ligi Gol kralı ünvanını kazandı ve şimdiden Avrupa'nın devlerini peşinden koşturmaya başladı. Güçlü bir futbolcu ve hava toplarında da oldukça başarılı. Ne zaman nerede duracağını çok iyi biliyor. Bunun yanında sürati de hiç de azımsanmayacak düzeyde. Son derece düzgün ve güçlü son vuruşları var.

Soğukkanlı tavırlarıyla şimdiden dikkat çekiyor. Sanki 40 yıllık futbolcu gibi. Gelecek yıllarda İngiltere Premier Ligi'nin orta sıra takımlarından birine transferini çok muhtemel görüyorum. Zira şimdiden kendisi o seviyede futbol oynuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder