Sayfalar

23 Temmuz 2009 Perşembe

Andrea Pirlo bitti Yaşasın Luca Cigarini



2000'li yıllarda Andrea Pirlo hem İtalya Milli Takımı hem de Milan için büyük bir futbolcuydu. Hatta kendi mevkisi için bir rol modeldi. Orta sahanın arkasında oynayan oyun kurucu sayısı pek azdı o zamanlar ve olanlar da uygulamada başarısız kalıyorlardı. Andrea Pirlo ise defansın hemen önünde her iki ayağını da muhteşem kullanarak, mükemmel paslarıyla Milan'ın oyununu tek başına yönlendiriyordu. Kaka'nın Milan kariyerinde başarıyı yakalamasını da Pirlo sağladı.

Pirlo artık Milan'ın istenmeyen adamı oldu. Maldini'nin de futbolu bıraktıktan hemen sonraki basın toplantısında da dediği gibi Kaka gitti Milan yara aldı, Pirlo giderse Milan biter.

İtalya Milli Takımı ise Pirlo'ya bağımlı değil artık. Geçtiğimiz sene Atalanta forması giyen Luca Cigarini Pirlo'dan daha üstün yeteneklerle donatılmış genç bir yıldız. Defansın hemen önünde oynayan Cigarini her iki ayağını da mükemmel derecede iyi kullanıyor. Uzun kısa demeden harika paslarla takımını yönlendiriyor ve sorumluluk almaktan asla kaçmıyor. Takımı zor durumdayken topu ayağına alabilen nadir futbolculardan. Uzaktan çok etkili şutları var ve de yorulmak nedir bilmiyor. İşte bu özellikleri belki de onun Napoli'nin dikkatini çekmesini sağladı. Gelecek sezon Napoli'de izleyeceğiz onu. Gelecek sezon Napoli'nin en büyük kozu olacağından şüphem yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder