Sayfalar

30 Ağustos 2009 Pazar

Sol Şeritte Ashley Cole'a Sellektör Yapan Adam - Joe Mattock-



Joseph William Mattock 1990 doğumlu bir İngiliz futbolcu. Leicester City'den bu sene West Bromvich Albion'a transfer oldu.

Ashley Cole'den sonra bir türlü çok üst düzey sol bek yetiştiremeyen İngiltere şimdilerde Joe Mattock'un gelişimini izlemekte. Ashley Cole sonrası Wayne Bridge'in beklenen düzeye gelememsi Joe Mattock'a temkinli yaklaşılmkasına neden oluyor. Joe Mattock ise şimdiden bir çok özelliği ile Ashley Cole'le yarışmaya başladı bile.

1.81 boyunda Joe Mattock rakip futbolcular karşısında cılız durmuyor. Ayrıca sürati ve top sürme yeteneğiyle de hücuma çok iyi katkı yapabiliyor ki bu Ashley Cole'da da fazlasıyla vardı. Fakat Ashley Cole'a getirilen eleştirilerden biri orta yeteneğiydi. Bilinen bir gerçek var ki o da Ashley Cole'un çok üst düzey bekler gibi orta yapamaması. Mesela bir Patrice Evra Ashley Cole gibi ileri çıkıyor ama ondan daha iyi orta yapıyor. Ashley Cole'un önünde Malouda gibi bir cengaver oynadığı için bu özelliği belki de şimdiye kadar başına iş açmamıştır. Ama artık Joe Mattock ile birlikte İngiltere'de orta yapabilen sol bek dönemi oldukça yakın. Zira Mattock orta yeteneğiyle de şimdiden tam not almayı başarıyor.

Ashley Cole'un en güçlü yanı ise mükemmel güçlü duruşudur. İkili mücadelelerde asla yıkılamaz bir oyuncudur. Sert savunma anlayışıyla Danial Alves vb. beklerin çok çok önüne geçer. İşte Joe Mattock bu konuda biraz akıllarda şüphe bırakıyor. Ashley Cole kadar güçlü değil. Hatta anca yarısı kadar güçlüdür. Ama acaba ileride onunla yarışabilecek kadar güç kazanabilecek mi?

Joe Mattock İngiltere'yi milli takım düzeyinde 3 farklı yaş kategorisinde temsil ettiğinden 20 yaşında olmasına rağmen oldukça tecrübeli bir futbolcu. Hem de yaşına göre oldukça iyi sayıda uluslararası maç görmüş.

Joe Mattock gelecek yıllarda Chelsea'de, Arsenal'de, Manchester United'da forma giyebilir. Şimdiden kendisini takip listemize ekliyoruzs ve belki de bir efsanenin yükselişine şahid oluyoruz. Hadi bakalım Joe Mattock!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder