Sayfalar

6 Eylül 2009 Pazar

Arda ve Tuncay Yetti



Milli Takımımız bugün Estonya'yı 4-2 gibi bir skorla geçti. Maçı 2 farklı skorlara kazanmamıza rağmen oynanan futbol düşündürücüydü.

İlk yarının hemen başında Estonya 1-0 öne geçince bütün planlar alt üst oldu. Milli takımızın planı ilk golü erken bulup oyunu rölantide götürmekti. Korkumuz golü erken bulamamak iken, Hamir ve Arda el birliğiyle rakibi pozisyona soktu, Gökhan Gönül de yaptığı hatayla rakibe erken bir gol hediye etti.

Golden sonra toparlanmaya çalışan takımda Emre Belözoğlu'nun oyunu yatıştıran pasları, Arda'nın çalımları ve kanattan tehlike yaratma denemeleri başladı. İlk golü 29. dakikada Tuncay'la bulduk. O ana kadar milli takımın ayakta durmayı başaran 3 futbolcusu Emre Belözoğlu , Arda Turan ve Tuncay Şanlı bu golde ortak pay sahibiydi. Kazım'ın inanılmaz kötü bir performans sergilediği sağ kanatta zaman zaman Hamit zaman zaman da Ardo hücum denemeleri yaptı. Bu denemelerin birinde Arda'nın kaleciden dönen topunu Sercan tamamladı ve öne geçtik.

İkinci yarıda Colin Kazım yine çok kötüydü. Estonya 2. yarıda golü buldu ve kısa bir süre sonra da Kazım oyundan nihayet alındı. Kazım oyundan alınır alınmaz milli takımda müthiş bir rahatlama ve hücum zenginliği yaşanmaya başladı. İlk top bir duran toptu ve Hamit'in kullandığı köşe vuruşunda arka direkte Arda Türkiye'yi 3-2 öne geçirdi.

Daha sonra oyunun kontrolünü tamamen elimize aldıktan sonra gecenin bir diğer yıldızı Tuncay Şanlı 4. golü atarak geceye noktayı koydu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder