Sayfalar

5 Eylül 2009 Cumartesi

Yeter artık!



Milli takımımızda kadro seçimi hep eleştiriliyor bu bir gerçek. Eminim İngiltere milli takımının kadro seçimi de çok eleştiriliyordur. Hatta İspanya bile belki. Ama eminim ki o ülkelerin seyircilerinin hiçbiri bizim kadar eziyet görmüyordur. Colin Kazım Richards bu dünyada bir başka örneği daha olmayan bir futbolcu.

Kanat oyuncuları gerektiğinde çalıma girmekten korkmayan, dikine çok iyi koşular yapan, kaleye gidebilen, iyi orta yapabilen, savunmaya yardım eden, rakibinin üstüne üstüne giden, insiyatif alabilen oyunculardır. İşte size Arda Turan örneği.

Yıllardır milli takımda bir kanat oyuncusunun yapması gereken hiçbir şeyi yapmadığı halde takıma alınan ve bizim de izlemek zorunda olduğumuz bu Colin Kazım Richards'a yeter ama artık. Ayağına aldığı her topu geri oynayan, asla rakibinin üstüne top sürme cesareti olmayan, 5-6 maçtan birinde anca isabetli orta yapabilen, defansa zerre kadar katkı yapmayıp kanadını otobana çeviren, takım oyunun denen şeye asla ayak uyduramayan, hırstan yoksunh bu adama artık yeter. Aydın Yılmaz, Gökdeniz Karadeniz, Hamit Altıntop, Sabri Sarıoğlu oynasın bu adamın yerinde ama artık lütfen yeter.

Gökhan Gönül'ün performansını da bu adam düşürüyor. Eğer Gökhan Gönül maçın ortasında isyan etmiyorsa saygısındandır. O oyunda olduğu sürece kendi kanadından hiçbir maçta atak geliştirememiş bir futbolcu. Onun yapması gerekeni kendi kanadını terk edip onun kanadına gelen Arda Turan yaptı ve Sercan Yıldırım da o pozisyonda golünü attı.

Oynadığı hiçbir maçta milli takıma en ufak faydası bile dokunmamış bu adama artık yeter.

Onun yerine Rusya Ligi'nde şov yapan Gökdeniz Karadeniz'i görmenin vakti geldi de geçiyor bile.

Artık hem onu ısrarla oynatarak bizlere zulümlerin en büyüğünü yapan Fatih Terim'e de, oynadığı her maçta bizleri futbolu soğutmak için elinden gelen her şeyi yapan Colin Kazım Richards'a da yeter.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder