Sayfalar

7 Eylül 2009 Pazartesi

French Kiss (2. Bölüm)



Fransızları tanıtmaya devam ediyorum bu yazımda.

Mouhamadou Dabo: 1986 Senegal doğumlu bu oyuncu hem sağ bek hem sol bek olarak görev yapabilmekte. AS Saint-Étienne altyapısından yetişti ve hala da bu takımda oynuyor. Süratli bir oyuncu. Evra'yı andırıyor stiliyle.

Ricardo Faty: 1986 doğumlu önlibero. Abisi Jacques Faty de Fransa liginde oynuyor. Makalele tarzında bir oyuncu. Çok çalışkan ve çok top kapan bir oyuncu. Rakip ortasaha oyuncularını oldukça bunaltıyor. Romalı futbolcu 2 sezondur başka takımlarda kiralık olarak oynuyordu.

David N'Gog: Jean-Alain Boumsong'un kuzeni. 1989 doğumlu bu üstün yetenekli forvet oyuncusu PSG altyapısından yetişti. 17 yaşında ilk profesyonel sözleşmesini imzalamasının hemen ardından Liverpool'a transfer oldu. Her iki kanatta ve forvette etkili maçlar çıkaran bu genç yetenek şimdiden Liverpool'da rotasyonda kendine yer bulmaya başladı. Gelecek senelerde milli takım kariyeri oldukça parlak görünüyor.

Hugo Lloris: OGC Nice alt yapısından yetişip Olympique Lyonnais'a transfer olmuş bir kaleci. 1986 doğumlu ve 1.88 boyunda. Geçen sezon Olympique Lyonnais ligde şampiyonluğu kaçırmış olsada Lloris sezonun en iyi kalecisi ünvanını aldı ve sezonun en iyi onbirine seçilmeyi başardı. 2 senedir düzenli olarak milli takım kadrosuna çağrılıyor. Mandanda ile rekabeti sürecek gibi görünüyor.

Abou Diaby: İşte Fransa futbolunun geleceğini özetleyen adam. Komple bir oyuncu. Defansif orta saha, sol açık, ofansif orta saha olarak sahaya çıkmış bir oyuncu. Her pozisyonda da çok iyi maçlar çıkarttı. 1986 doğumlu henüz 23 yaşında ama yaşıtlarının kat kat üstünde maç tecrübesi var çünkü yıllardır Premier Lig'de Arsene Wenger onu ısrarla oynatıyor. Oyunun hem defansif hem ofansif yönünü mükemmel oynayabiliyor. Hava toplarında 1.90 boyu sayesinde oldukç.a etkili. Yerden ayağa paslarda muhteşem, uzaktan şutları çok tehlikeli bunların yanında iyi de bir golcü. Çok iyi de bir top tekniği var. Savunmada da çok kuvvetli. Bu sezon sakatlığının ardından ilk kez sahaya çıktığı maçta Porsmouth'a 2 gol atması da bunun göstergesi. Gelecek yıllarda Avrupa'nın en özellikli futbolcusu olmaya aday bence.

Yoan Gouffran: 1986 doğumlu Bordeaux forması giymekte olan güçlü santrafor. Özellikle defans arkasına koşulardaki başarısı, bitiriciliğiyle ünlü. Bunun yanında son derece kuvvetli. Tek eksiği hava toplarında yeterince etkili olamaması.

Étienne Capoue: Fransa 21 yaş altı milli takımının kaptanı. Hem defans hem de ön libero olarak oynayabiliyor. Mücadeleci, agresif yapısıyla di,kkat çekiyor. 1.89'luk boyuyla hava toplarında oldukça etkili bir futbolcu. Oyun kurma becerisi de oldukça iyi. İleriki yıllarda Fransa A Milli Takımına göz kırpacaktır. Toulouse forması giyiyor.Henüz 21 yaşında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder