Sayfalar

6 Eylül 2009 Pazar

French Kiss



Fransa'nın 1998 ve 2000 yıllarındaki o şiirsel futbolu hepimizi etkilemiştir. Takım içindeki o mükemmel dengeler sayesinde adeta yenilmesi imkansız bir takım haline gelmişlerdi. Aime Jacquet'nin büyük bir başarısıydı bu. Takımı tek başına sırtlayan 1-2 büyük yıldız yerine herkes bir ucundan tutup önce Dünya Kupası'nı aldılar sonra Avrupa Şampiyonu oldular. 2002'yi hayal kırıklıklarıyla tamamlayıp 2006'da Afrika temsilcisi takımla yeniden final oynadılar. Fransa şimdilerde yeni bir şablon oturtmaya çalışıyor. Son efsane Zinedine Zidane otobüsü 2006 yılında terketti ve artık yeni efsaneler yaratmak zorundalar. Peki bu yeni şablon arayışlarında yeni nesil Fransız futbolcuların durumu ne? Bence en az Brezilya'nın yeni nesil futbolcuları kadar heyecan veren gençler yetiştiriyorlar. Karim Benzema, Ribery, Samir Nasri herkes tarafından artık çok iyi tanınıyor. Ben sizlere kendi takip ettiğim futbolculardan bazılarını tanıtayım hemen.

Mamadou Sakho: 1990 doğumlu bu Senegal asıllı defans oyuncusu Desailly'nin varisi olarak görüyor. 1.87 boyunda ve oldukça atletik bir oyuncu. Süratli, hızlı forvetlere şans tanımıyor, bunun yanında hava toplarında da oldukça başarılı. Tecrübe kazandıkça PSG'den başka bir takıma transfer haberlerini okuyabiliriz. Özellikle Arsenal onu şimdiden takibe almış durumda.

Vincent Acapandie: Auxerre'in altyapısından yetişen bu forvet oyuncusu bana Eto'o'yu hatırlatıyor. Güçlü kuvvetli, süratli ve bitiriciliği de oldukça iyi. Takım oyununu çok önemsemiyor henüz ama ileride eminim ki çok daha geliştirecektir kendini.


Andre-Pierre Gignac: Toulouse forması giyen bu genç yetenek bu sene Trabzonspor karşısında da mükemmel bir oyun sergiledi.Geçen sezon ligin gol kralı oldu. Hem uzun boylu hem de oldukça teknik, uzaktanh etkili şutları da var. Her takıma gereken türden bir forvet oyuncusu. Fransızların forvette kafası rahat.

Remy Riou: 1987 doğumlu bu 1.91 boyundaki kaleci Auxerre forması giymekte. Fransa'yı alt yaş gruplarında temsil etti. Gelecekte adından çok söz ettirebilecek bir kaleci gibi duruyor.

Henri Saivet: Henry sonrası Fransa milli takımının en büyük kozu olacak forvet oyuncusu. 1990 doğumlu ve şimdiden izleyenleri büyüleyebilecek yeteneklere sahip. Çok süratli ve bitiriciliği çok iyi. Senegal asıllı bu futbolcu çok yakın zamanda çok iyi tanınan bir futbolcu haline gelecektir.

Younousse Sankharé: Paris Saint Germain altyapısından yetişmiş ve bu sezon Reims'e kiralanmış bir futbolcu. Sol kanatın her yerinden oynayabiliyor. Çok süratli ve çok kolay adam geçiyor. Ortaları da oldukça başaralı. Şimdiden Arsenal'le adı anılmaya başladı bu 20 yaşındaki futbolcunun.

Jeremy Menez: 1987 doğumlu. Monaco'dan Roma'ya transfer olduğu dönemde Zidane'ın veliahtı olarak anılan futbolcu. Gerçi Zidane'dan çok daha ofansif olarak oynuyor. Zidane gibi oyun kurma yeteneği yok ama müthiş bir hücum çeşitliliği var. Çok süratli ve sert şutlar çekmeyi başarabiliyor. Forvet arkası olarak da Forvet olarak da oldukça verimli bir futbolcu.

Loïc Rémy: 1987 doğumlu bu futbolcu Forvet veya sağ/sol açık olarak oynayabiliyor. Tarz olarak Sylvian Wiltord ve Henry'i andırıyor. Lyon altyapısından yetişn futbolcu şu anda Nice forması giyiyor. Nice formasıyla 32 maçta 11 golü var. Fransa milli takımına 1 kere seçildi.

Gabriel Obertan: Wing Wizard lakaplı bu futbolcunun her tarafından yetenek fışkırıyor. Sezon başında Manchester UNited'a transferi gerçekleşti. Artık o da devlerin arasında yerini aldı. Müthiş adam eksiltme yeteneği, sürati, top kontrolü ile hem kanatta hem forvette oynayabiliyor. Tabii en verimli oynadığı yer Forvet.

Clément Chantôme: Paris Saint Germain'in alt yapısından çıkmış bir başka yetenek abidesi. Sahadaki o inanılmaz sakin tavırları, rakiplerinden top kapışları, oyunu yaymasıyla bende Didier Deschampes etkisi yarattı. İzlemekten zevk duyduğum genç yeteneklerden biri o. Fransa ligine renk katıyor gerçekten. Defansif orta saha olarak Fransa'nın yeni gözdelerinden.

Armand Traoré: 17 yaşında Arsenal'e transfer olarak geleceği konusunda sinyaller vermeye başlamıştı. Şu anda 20 yaşında ve henüz beklenen o patlamayı yapıp Arsenal'in sol kanadını ele geçiremedi. Geçen sezonu Porsmouth'ta kiralık olarak geçirdi ve 19 Premier Lig maçında görev alarak tecrübe kazandı. Bu sezon takımda daha çok yer bulmasını muhtemel görüyorum ben.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder