Sayfalar

7 Eylül 2009 Pazartesi

PSG Geliyor



Bir çok orta yaşlı futbol severin hatırlayacağı başarılı günleri oldu PSG'nin Avrupa'da. Kupa galipleri kupası şampiyonu oldukları 1996 senesini hepimiz çok iyi hatırlıyoruz. Fakat 1998'de İntertoto Kupası'nı kazandıktan sonra derin bir sessizlik çökmüştü üstlerine. Bütün bu başarılı dönemleri yaşayan takımın sadece 39 yıllık bir takım olması ise oldukça şaşırtıcı. Tabii daha önceleri başka isimle oynayan bir takımın devamı olsa da bu takım 1970'de iflas edip tamamen kapanmış ve 1970'de yeniden kurulmuş bir takım.

39 yıllık tarihlerine 17 kupa sığdırdılar. Üstelik 2 tanesi Avrupa Kupası.

Bu sezon için ise takımdan oldukça umutluyum. Geçen sezon Lyon'un derebeyliğine son verilmiş olması artık Fransa Ligi üzerindeki baskıyı kaldırdı ve artık herkes biliyor ki Lyon dışındaki takımlar da şampiyon olabilir. İşte altyapısı en kuvvetli olan PSG bu sezon değilse bile önümüzdeki 3-4 yılda Fransa'nın yeni derebeyi olacaktır. PSG'nin bu yeni yapılanmasını ve bu sezonki kadroyu inceleyelim:

Takımın Başında PSG'yi çok iyi bilen 1990-1995 yılları arasında PSG forması giymiş olan 1999 - 2003 yılları arasında PSG altyapısını çalıştırmış olan Antoine Kombouaré var bu sene.



Yardımcı antrenör olarak ise Yves Bertucci seçildi. Geçen sene Le mans'ı çalıştırmıştı. Hem taktik bilgisi yüksek bir insan hem de daha önce alt yapı takımlarında görev aldığı için gençlerle çalışma, onların yeteneklerini geliştirme konusunda deneyimli. Bu da PSG'nin bu genç kadrosu için oldukça doğru bir tercih.

Kadrosuna baktığınızda ise Fransız genç oyuncuları tanıttığım yazımda da değindim bir çok genç yıldız göze çarpıyor. Mamadou Sakho , Clément Chantôme bunların en önemlileri. Bunların yanında tecrübesi ile takıma çok şey verebilecek yıldızlar da var. Mesela kaptan Claude Makélélé, Barcelona ile Şampiyonlarligi Şampiyonluğu yaşamış Ludovic Guily ve tecrübeli kaleci Grégory Coupet.

Bunun dışında orta sahda Fransa Ligi'ne renk katan muhteşem futbolcu Stéphane Sessegnon takımda 10 numaralı formayı giymekte.

Forvet hattında bir tane tecrübeli yıldız Péguy Luyindula'nın yanında Guillaume Hoarau ve Türk yetenek Mevlüt Erdinç var. Fransa Ligi'nin en değişik golcülerinden biri Mevlüt. Uzaktan sert şutlar atıyor, süratli koşularla savunmaları delip geçiyor. Üstelik çok da güçlü.

Belki bu sezon şampiyonluk onlar için garanti değil ama yaptıkları bu tecrübeli- genç sentezi kadroyla yarınlarını garanti altına alıyorlar. Bu milliyetçi taraftarların takımı PSG'ye benden bir alkış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder