Sayfalar

8 Eylül 2009 Salı

Rus Gençler Yükselişi Devam Ettirebilecek Mi?



Euro 2008'de henüz formunu zirvesine çıkamasa da Guus Hiddink yönetiminde inanılmaz bir sıçrama yapmış olan Rusya vardır. İspanya maçlarında kötü oynasalar da geri kalan her maçta mükemmele yakın oynayarak taraflı tarafsız herkesin övgüsünü kazanmıştı. 2010 Dünya Kupası'na hemen hemen aynı kadroyla daha tecrübeli olarak gidecekler, peki 2012 Avrupa Şampiyonası ve diğerleri?

Bir futbol takımı için en tehlikeli şey yükselişe geçtiğiniz bir turnuvadan 4 yıl sonra aynı turnuvada eğer iyi bir nesil yetiştiremezseniz yaratacağınız hayal kırıklığıdır. Türkiye 2002 Dünya Kupası'nda 3. olurken 2006 Dünya Kupası'na gidemedi, Yunanistan 2004 Avrupa Şampiyonu olurken 2008'de madara oldu. İtalya'nın, Almanya'nın her kupada iddialı olmasının en büyük nedeni de işte bu. Bu ülkelerin asla kötü jenerasyonu olmuyor. Her kupa için mutlaka iyi bir jenerasyon yaratabiliyorlar. Şimdi ben size Rusya'nın gelecek jenerasyonundan birkaç futbolcu tanıtacağım.

Viktor Faizulin: 1986 doğumlu orta saha oyuncusu. Gol atabilme yeteneği olan bir oyuncu. Takımın ataklarını etkili şekilde yönlendirip hem kendine hem de arkadaşlaına gol hazırlayabiliyor. Zaman zaman uzaktan sert şutları da var.

Alan Elizbarovich Dzagoev: 1990 doğumlu. Orta sahada oyun kurucu olarak oynuyor. Her iki ayağını da kullanıyor. geçen sene 18 yaşında ilk kez milli takıma çağrıldı ve mükemmel oynamasına karşı takım 2-1 kaybetti. Maç sonrasında ilk maçının kötü geçtiğini çünkü takımın yenildiğini söyledi. Sahada arkadaşlarını sürekli ateşlemesi, motive etmesi onu gözümde geleceğin Rusya kaptanı yaptı. Rusya'nın Frank Lampard'ı deniyor onun için. Çok çalışan, saha içinde adım atmadık yer bırakmayan, çok disiplinli ve oyun bilgisi üst düzeyde bir futbolcu. Dmitri Loskov'a benzer bir tarzı var. Şimdiden çok çok önemli bir oyuncu. Muhtemelen 2010 Dünya Kupası'nda herkes ondan söz ediyor olacak.

Igor Denisov: Zenith'in UEFA şampiyonluğunun mimarlarından. 1984 doğumlu. 2008 Avrupa Şampiyonası öncesi hiçbir maça çağrılmamıştı. UEFA kupası finalindeki müthiş performansıyla Guus Hiddink tarafından 25. futbolcu olarak takıma davet edilse de daveti kabul etmedi. Euro 2008 sonrası ilk eleme maçı olan Almanya maçında forma giyerel milli takım kariyerini başlattı. Süratli ve teknik bir oyuncu. Gol atma becerisi var. Araya iyi paslar çıkarıyor. 2010'da Dünya Kupasında Rusya Milli Takımının en önemli silahlarındna biri olabilir.

Kirill Kombarov: Çok değişik bir oyuncu. Sağ ayağı çok etili olan, süratli koşuları ve çalımlarıyla dikkat çeken bir oyuncu. Hem sağ bek hem de sağ açık olarak çok çok iyi oynayabiliyor. Savunma yönü de kuvvetli. 1987 doğumlu ve 1.82 boyunda. Rusya'nın 2010 ve sonrası kadrolarında kendisine mutlaka yer bulacaktır.

Pavel Mamaev: Oyun kurucu defansif orta saha. Mükemmel top kontrolü, uzun ve kısa pas becerisi, oyunu yayma, tempoyu ayarlama yeteneğiyle şu anda Rusya'nın en iyi defansif orta saha oyuncusu. Zaman zaman ceza sahası etrafından etkili şutlar da çıkarıyor. 1988 doğumlu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder