Sayfalar

11 Şubat 2013 Pazartesi

Samsung'dan daha yetenekli

Türkiye Süper Ligi'nden sonra en yakından takip ettiğim lig şüphesiz Bundesliga'dır. 90'ların sonunda Premier League'den aldığım keyfi alabiliyorum Bundesliga'da. Son iki sezondur bu ligde takip ettiğim çok sayıda futbolcu var bunları yavaş yavaş tanıtacam. Şu anda ünlü olan ve olmayan bir çok futbolcuyu anlatacağım. Bunlara Götze ile başlamıştım aslında. Şimdi sıra çok da ünlü olmayı başarmamış bir futbolcuyla devam ediyorum bu yazılarıma. Son Heung-min. 

Son Heung-min 1992 Güney Kore doğumlu bir futbolcu. 2008 yılında yani 16 yaşındayken liseyi bıraktı ve Hamburg'un altyapısına katıldı. 2010 yılında da ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı. 

Son Heung-min'in en çok dikkat çeken özelliği şüphesiz ki enerjisi ve sürati. Her iki ayağını da çok iyi kullanıyor ve topla birlikte de topsuz da inanılmaz hızlı. Üstelik maç boyunca 2-3 depar atıp bitmiyor. Maç sonundaki duraklama dakikalarında bile rakip defans yorgunluktan sürünürken maçın başında attığı deparları atabiliyor.

Uzaktan her iki ayağıyla da çok iyi şut atabiliyor. Pasları da oldukça etkili. Yalnız çizgiye inip orta yapma alışkanlığı yok. Genelde çizgiden sadece ceza sahası hizasına kadar ilerliyor sonra içeri kaleye doğru dönüyor. Eğer çizgiye inip orta yapma alışkanlığını da kazanırsa daha da etkili olacaktır.

Top tekniği kadar son vuruşları da etkili. Genelde tek vuruşla gol buluyor. Önüne atılan toplara kşarak çeşitli vuruşlar yapabiliyor. Ligimizde çoğu forvetin rastgele vuruş yaptığı pozisyonlarda aşırtma vuruştan kalecinin yanına topu çekip boş kaleye bırakmaya kadar geniş bir repertuarı var.

Her iki kanatta, forvet arkasında ve forvette oynayabiliyor. Orta sahanın ortasında da oynadığı oldu.

1.84 boyunda ve hava toplarında da orta halli bir oyuncu. Biraz güçlenirse 2-3 yıl içinde muhtemelen çok büyük bir transfere imza atacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder